Sportpodotherapie

Last van blessures tijdens het sporten? Onze sportpodotherapeuten helpen u graag met het vinden van de oorzaak van uw blessure, om deze vervolgens op te lossen, te verminderen of mogelijk te voorkomen.


Over sportpodotherapie

Sporters zijn intensiever bezig en dat stelt hoge eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van “de sport” erg belangrijk. Vergelijk maar eens sporten als voetbal, tennis, turnen, wielrennen en schaatsen. Allemaal sporten met “eigen” bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bv. overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een sporters van de genoemde sporten. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als men het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een “one-size-fit-all” behandeling bestaat dan ook niet. Kennis van de biomechanica tijdens het sporten, schoeisel, eisen van de bond, etc vormt hierbij de basis. De sportpodotherapeut is hiervoor de specialist, kent “de sport” en stemt de begeleiding af op uw situatie.

Sportpodotherapeut

De sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden of een advies voor consultatie van een medebehandelaar. Dus ook voor klachten aan de benen, knieen, heup en (lage) rug kunt u bij één van onze sportpodotherapeuten terecht. U kunt hierbij denken aan overbelaste spieren, achillespeesklachten, enkelklachten, scheenbeenklachten of knieklachten.

De NVvSP (Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten) is een dochterorganosatie van de NvVP (Nederlandse Vereniging van podotherapeuten). Podotherapeuten die de post-bachelor sportpodotherapie met succes hebben gevolgd kunnen lid worden van deze vereniging. Alle sportpodotherapeuten van Footmore zijn aangesloten bij de NVvSP

Sportpodotherapie bij Footmore

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen over sportpodotherapie? Neem dan contact met ons op.