Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen zorgen voor een correctie of ontlasting van de voeten. Afhankelijk van de aandoening kunnen we met zooltherapie uw voetstand en looppatroon beïnvloeden.


Door middel van zooltherapie kunnen we uw voetstand en looppatroon corrigeren of ontlasten en daarmee veel klachten verhelpen. Een verkeerde stand van de voeten kan veel voetklachten veroorzaken. Daarnaast kunnen hierdoor ook enkel-, knie-, been-, heup-, of rugklachten ontstaan.

Footmore maakt verschillende soorten podotherapeutische zolen, waarbij uiteraard gekeken wordt naar het doel van het gebruik.

Aanmeten van podotherapeutische zolen

Voor het aanmeten / vervaardigen van de steunzolen wordt er middels een 3d scanner een scan van de voet gemaakt. Hierbij wordt een 3 dimensionale afdruk van de voet gemaakt. De zolen worden met behulp van de nieuwst beschikbare apparatuur en technieken gemodelleerd en vervaardigd. De zolen worden bewerkt om de voetstand optimaal te corrigeren en met een freesmachine uitgefreesd. Geheel op maat wordt uw specifieke klacht aangepakt. Doordat het hele proces van aanmeten tot en met het vervaardigen in huis gebeurd kunt u vertrouwen op een kwalitatief hoog product.

Wij gebruiken de volgende methoden:

  • Cad cam
  • Paracontour- freesmachine
  • Paracontour- Modelleren
  • Paracontour- scannen

Veelgestelde vragen podotherapeutische zolen

Hoe lang kan/moet ik mijn zolen gebruiken?

Het gebruik van uw zolen is afhankelijk van uw klacht. Bij een afwijkende voetstand zal een correctieve zool nodig blijven. De levensduur van een podotherapeutische zool is over het algemeen twee jaar, maar is afhankelijk van de intensiteit van uw gebruik. Wij adviseren jaarlijks uw voetstand te laten controleren en eventueel een zool te reviseren als dat nodig is. De zolen slijten niet, maar uw voeten en houding veranderden waarschijnlijk gedurende het gebruik.

Hoe lang duurt het voordat mijn zolen klaar zijn?

In het algemeen zijn uw podotherapeutische zolen binnen 10 werkdagen klaar en kunt u ze ophalen bij de desbetreffende praktijk.

Wat kosten zolen?

De kostprijs van de zolen wordt ieder jaar in september geïndexeerd en is o.a. afhankelijk van de inkoopprijs van de materialen. Uw podotherapeut kan U precies vertellen wat de totale kosten zijn van een paar zolen. Deze zijn onderdeel van een totaalpakket.

Worden mijn behandelingen vergoed?

De vergoedingen zijn per verzekering en behandeling verschillend. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie geheel of gedeeltelijk, echter alleen vanuit de aanvullende verzekeringen.
Voor deze informatie kunt u navraag doen bij uw zorgverzekering of via de link op onze site onder vergoedingen.

Waar kan ik een afspraak maken/afzeggen/verplaatsen?

U kunt uw afspraak telefonisch maken via;

Afspraken verplaatsen of afzeggen kunt u ook via dit nummer. U kunt ook een e-mail sturen naar info@footmore.nl. Wij bellen of mailen u dan zo snel mogelijk terug. Op werkdagen (ma t/m vr) nog op dezelfde dag, in het weekend (za t/m zo) de maandag erop.