Therapiemogelijkheden

Podotherapie is niet alleen voor voetklachten. Je kunt ook bij de podotherapeut terecht met lage rugklachten, heupklachten, knieklachten en scheenbeenklachten.

Deze klachten zullen door de podotherapeut nader bekeken worden d.m.v. een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek. Naast problematiek aan het lichaam zijn er meerdere specialisaties waarmee je naar de podotherapeut kunt. Nagel afwijking of vergroeiing door middel van een pedicure behandeling door de podotherapeut die net buiten de capaciteit van een pedicure ligt. Teen afwijking door middel van het maken een orthese  om de tenen te corrigeren of te ontlasten. Kinesiotaping en dryneedling voor overbelasting van de spieren. Dit alles om te zorgen voor pijnvermindering, stabiliteit en een goede functie van de spieren en gewrichten.

Het doel van de verschillende therapieën is onder te verdelen in vier grote groepen:

Correctie
Uit een podotherapeutisch onderzoek blijkt of een klacht te corrigeren is. Een afwijkende voetstand zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast.

Compensatie
Wanneer het corrigeren niet meer mogelijk is wordt er gecompenseerd. De grond wordt als het ware opgehoogd tot de voet, door middel van een zool of een ander hulpmiddel.

Protectie
Als blijkt dat een aandoening niet te corrigeren is, moet de pijn toch worden weggenomen. Dit kan door de aangedane plek te beschermen tegen pressie, frictie, tractie en beweging.

Preventie
Bij ziektes als diabetes of reuma en bij klachten als gevolg van sportblessures, bieden wij ook preventief voetzorg. Een recidief van een oude blessure of het willen voorkomen dat hij of zij een blessure oploopt speelt hierbij een rol.

Meer informatie over behandelingen of aandoeningen vind op de pagina werkwijze