Tapetherapie en medical taping

Medical Taping is een behandelmethode voor overbelasting van spieren en pezen in de voet. Door de techniek van tapen kunnen spieren, pezen of banden worden ontlast.


Over (medical) taping

Medical Taping kan als aanvullende of ondersteunende therapie alvast pijnvermindering geven in afwachting van de definitieve therapie, bijvoorbeeld podotherapeutische zolen.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van de gebruikte tape soorten het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De gebruikte tape (CureTape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid.

Werking van medical taping

In de praktijk wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. Met taping kunt u uiteraard op geheel natuurlijke wijze blijven bewegen.

Door de manier waarop uw podotherapeut de aanbrengt kunnen diverse doelen worden bereikt. Medical Taping is geschikt als behandeling bij verschillende klachten en zorgt voor pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.

Medical Taping bij Footmore

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen over taping therapie? Neem dan contact met ons op.


Veelgestelde vragen tapetherapie en medical taping

Waar kan ik een afspraak maken/afzeggen/verplaatsen?

U kunt uw afspraak telefonisch maken via;

Afspraken verplaatsen of afzeggen kunt u ook via dit nummer. U kunt ook een e-mail sturen naar info@footmore.nl. Wij bellen of mailen u dan zo snel mogelijk terug. Op werkdagen (ma t/m vr) nog op dezelfde dag, in het weekend (za t/m zo) de maandag erop.

Krijg ik altijd dezelfde behandelaar?

Ons streven is dat u een vaste behandelaar heeft omdat patiënttevredenheid hoog bij ons in het vaandel staat. Echter door ziekte of afwezigheid van de podotherapeut kan het wel eens voorkomen dat u door collega podotherapeut wordt behandeld. U kunt ervan uitgaan dat hij/zij even kundig is als uw vaste podotherapeut en over de juiste informatie over u beschikt.

Worden mijn behandelingen vergoed?

De vergoedingen zijn per verzekering en behandeling verschillend. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie geheel of gedeeltelijk, echter alleen vanuit de aanvullende verzekeringen.
Voor deze informatie kunt u navraag doen bij uw zorgverzekering of via de link op onze site onder vergoedingen.