Diabetes podotherapie

Bij patiënten met diabetes mellitus (suikerpatienten) komen vaak langdurige wondjes voor aan de voeten. Hierbij verslechterd de doorbloeding en kunnen er verschillende complicaties ontstaan.


Diabetische voetzorg

In geval van wondjes, die soms niet gevoeld worden, is het belangrijk dat de ze snel of preventief worden behandeld, zodat er geen infecties optreden die in een later stadium weer tot amputaties kunnen leiden. De podotherapeut behandelt de wond door het dode weefsel om de wond te verwijderen en de wond drukvrij te leggen, zodat deze voldoende rust krijgt om te genezen

Diabetisch voetscreening

Met behulp van een screening wordt het gevoel in de voet onderzocht en bekijkt de podotherapeut de mobiliteit van gewrichten en doorbloeding. De podotherapeut behandelt wondjes of drukplekken en eventueel aanwezige afwijkende nagels die een risico vormen. Drukplekken kunnen leiden tot huidbeschadigingen. Daarom zal de podotherapeut altijd eerst actie ondernemen om deze drukplekken te voorkomen of te ontlasten. Ook kan het zijn dat u wordt verwezen naar een pedicure of dat er steunzolen gemaakt moeten worden.

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen over een diabetische voetscreening en therapie? Neem dan contact met ons op.