Behandelingen en onderzoeken

Aan de hand van uw specifieke aandoening geven de podotherapeuten van Footmore de volgende veelvoorkomende therapiemogelijkheden:

Diabetische voet screeningsonderzoek
Een diabetische voet kan leiden tot verschillende klachten zoals eeltvorming, wonden en pijn. Dit kan in een ernstig geval zelfs leiden tot verlies van tenen of een deel van de voet. WIj controleren de conditie van uw voeten, de zenuwen in de voeten, de huid en de stand van uw voeten.

Zolen/ inlays
Opbouw is geheel afgestemd op de stimulatie, correctie en drukverdeling van uw voeten en het gebruik/ doel van de zolen.

Orthese
Dient als hulpmiddel om de stand van de tenen te corrigeren of pijnlijke plekken op/tussen/onder de tenen of elders op de voet te beschermen en/of te ontlasten.

Orthonyxie – nagelbeugel
Wanneer een nagel een afwijkende vorm heeft kan deze te veel in de huid drukken waardoor een ingegroeide nagel kan ontstaan. Bij een afwijkende vorm van de nagel kan er orthonyxie toegepast worden om de nagel te corrigeren.

Instrumentele behandeling
Eventueel ter ondersteuning bij het toepassen van zolen- of orthese-therapie. Bijvoorbeeld het verwijderen van likdoorns.

Voorlopige therapieën
Het toepassen van bijvoorbeeld drukontlastende viltbandages om een slijmbeursontsteking of een likdoorn drukvrij te leggen, maar ook tapeverbanden, zoals in het geval van een hielklacht bij fasciitis plantaris of andere peesontstekingen.

Schoenadviezen / Schoenaanpassingen
Afhankelijk van de klacht kunnen schoenadviezen worden gegeven. Schoenen zijn een belangrijke factor bij het ontstaan en/of voorkomen van klachten.

Sportpodotherapeutisch onderzoek
Sporters van elk niveau kunnen middels sportpodotherapie preventief geholpen worden in het kader van de sportuitoefening. Ook speelt de sportpodotherapeut een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestatie en bij de preventie van mogelijke blessures.

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij zoeken de oorzaak van uw klacht en beoordelen uw voeten om te zien wat er gebeurd als u beweegt. Dit kunnen klachten zijn in de voeten, maar ook in enkels, knieën, heupen en rug.  Wij weten hoe de klachten hieraan behandeld moeten worden en doen er alles aan om uw voeten weer in balans te brengen. Daarnaast wordt uiteraard bij iedere behandeling of onderzoek uitvoerig voorlichting gegeven ter voorkoming van diverse klachten.