Op locatie bij voetverzorgingssalon Tessa de Hoog in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – De Berkelse Tessa de Hoog heeft al tien jaar een eigen voetverzorgingssalon in Lansingerland. Een vaste klantenkring heeft ze al lang en breed opgebouwd, maar om nog meer klanten te kunnen bedienen, breidt de salon uit met podotherapeut Trix van Leeuwe.

Trix van Leeuwe is sinds mei van dit jaar eigenaresse van het Rotterdamse Footmore podotherapeuten. Iedere woensdag zal zij vanaf 13.00 uur aanwezig zijn in de praktijk van Tessa de Hoog. “Ik kijk naar een permanente oplossing, geen tijdelijke. Bij pedicure pak je het gevolg aan, bij podotherapie de oorzaak. Ik onderzoek altijd eerst of er sprake is van een standsverandering en kijk naar onder andere de rug en heup.” Door de samenwerking van De Hoog en Van Leeuwe komen verschillende disciplines samen. Van Leeuwe: “Je krijgt door samenwerken eerder een oplossing voor klachten gevonden. Ook is het samenwerken gemakkelijker geworden omdat er geen doorverwijzing meer nodig is via de huisarts.  Samenwerken is écht de toekomst.“

Jarenlang ontving medisch pedicure Tessa de Hoog veel klanten met voetklachten. “Klanten hadden geen idee waar ze met hun voetproblemen terecht konden. Ik heb toen een tijd samengewerkt met een andere podotherapeute van Footmore. Dat beviel.” Van Leeuwe is een extra toegevoegde waarde omdat ze verschillende specialisaties heeft. Zo is deze podotherapeut thuis in manuele therapie, dry needling en kinesiologytaping. “Kinesiologytaping is de tape die je vaak bij voetballers ziet. Gekleurde tape die om hun benen gewikkeld is.”

Niet alleen De Hoog is blij met Van Leeuwe, andersom is het ook zeker het geval. Van Leeuwe: “Tessa kijkt verder dan alleen een likdoorn eruit halen. En is nieuwsgierig naar de oorzaak van het probleem” En dat beaamt De Hoog: “Ik ben een peuteraar en een mensen-mens. Voor veel mensen zijn voeten een taboe, dat snap ik niet. Ik vind alles leuk aan voeten!”